E dopo Lazio ed Abruzzo, rieccoci di nuovo sul ragù, nella voce di una Campania sì nobile da esprimere ciò che vale tanto al nord quanto al sud, tanto per la carne a pezzi interi quanto per quella macinata.
A tutti coloro che pensano che in cucina ce la si possa "cavare" velocemente...
'O rraù
'O rraù ca me piace a me
m' 'o ffaceva sulo mammà.
A che m'aggio spusato a te,
ne parlammo pè ne parlà.
Io nun songo difficultuso;
ma luvàmmel' 'a miezo st'uso.
Sì, va buono: cumme vuò tu.
Mò ce avéssem' appiccecà?
Tu che dice? Chest'è rraù?
E io m' 'o mmagno pè m' 'o mangià...
M' 'a faje dicere na parola?...
Chesta è carne c' 'a pummarola.
(Eduardo De Filippo, 'O paese 'e Pulicenella)
mercoledì 21 maggio 2008
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